ایالات متحده، بلندترین کانادا شمالی ترین کشور قاره ی آمریکا و دومین کشور بزرگ جهان است که از شمال به اقیانوس منجمد شمالی، از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از جنوب به کشور آمریکا منتهی می شود. مساحت کلی کشور کانادا ۹٫۹۸۴٫۶۴۰ کیلو متر مربع می باشد. از نگاهی دیگر کشور کانادا ۶ برابر ایران و ۴۰ برابر کشور انگلیس است. کانادا به ۱۰ استان و ۳ قلمرو تقسیم شده‌است. استان‌ها در مجموع استقلال زیادی از دولت مرکزی دارند، اما، درجهٔ این آزادی عمل در نزد قلمروها کمتر است. مهم‌ترین استان از لحاظ اقتصادی و سیاسی، استان انتاریو(Ontario ) می‌باشد که شهرهای تورنتو و اتاوا در آن قرار دارد. کبک ( Quebec) ، آلبرتا (Alberta )، بریتیش کلمبیا (British Columbia)، مانیتوبا(Manitoba) ، نیوبرانزویک (New Brunswick) ، نیوفاندلند (Newfoundland) ،لابرادور(Labrador) ، نووااسکوشیا(Nova Scotia) ، انتاریو(Ontario ) ، جزیرهٔ پرینس ادوارد(Prince Edward Island) و ساسکاچوان(Saskatchewan) استان‌های این کشور هستند. ۳ قلمروی آن خطهٔ شمال غرب، نوناووت (Nunavut) و یوکان (Yukon) است. جمعیت کانادا بر طبق آخرین گزارش اداره آمار کانادا ، بیش از سی و سه میلیون و ششصد هزار نفر است. حدود ۸۰٪ مردم کانادا در شهرهایی که کمتر از ۲۵۰ کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله دارند زندگی می‌کنند.


درباره کشور کانادا – شرایط زندگی در کانادا

 

مهاجرت به کانادا



مهاجرت به کانادا:

یکی از دلایلی که تعداد متقاضیان مهاجرت به کشور کانادا در عصر حاضر زیاد شده است ایناست که کاناداظرفیت پذیرش مهاجرین زیادی را در خود نشان داده است، کانادا یک کشورmulticultural (چند فرهنگی) به شمار می آید، بیش از ۲۰۰فرهنگ مختلف در کانادا وجود دارد. کشور کانادا حدود ۳۴میلیون نفر جمعیت داشته اما با داشتن مساحتی برابر ۱۰میلیون متر مربع، یکی از کم جمعیت ترین کشور های دنیا به حساب میاید و گویای این است که همچنان راه های مهاجرت به کانادا باز بوده و ظرفیت برای افراد متخصص و یا دانشجویان اینترنشنال بسیاری وجود دارد. کانادا شمالی ترین کشور قاره ی آمریکا و دومین کشور بزرگ جهان است. از نگاهی دیگر مساحت کشور کانادا ۶برابر مساحت ایران است. نزدیک به نیمی از جمعیت کشورکانادا از کشورهایی به غیر از انگلیس و فرانسه می آیند. در ۵سال گذشته مهاجرت به کانادا هدف عده ی زیادی از ایرانیان بوده که از طریق تحصیل در کانادا و یا کار و سرمایه گذاری در کانادا به این کشور مهاجرت نموده اند. نزدیکی جغرافیایی کانادا به کشورآمریکا سبب شده تا روابط اقتصادی کانادا و آمریکا بسیار گسترده باشد، به گونه‌ای که این دو کشور بزرگترین رابطه اقتصادی را در جهان دارند. کانادا منابع طبیعی فراوانی دارد. آب و هوا در بخش جنوب غربی، جایی که شهر ونکووردر آن قرار دارد، معتدل است. آبشار نیاگارا،پهناورترین آبشار جهان هم در این کشور قرار دارد.با توجه به نکات مذکور، از هر نظر، شرایط مناسب و دلایل زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد. نرخ مهاجرت به کانادا هر سال حدودا به میزان ۲۵۰هزار نفر افزایش می یابد. لذا یکی از مهاجر پذیر ترین کشورهای جهان می باشد. امروزه روش های بسیاری برای مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد. افراد بسیاری تمایل به مهاجرت به کانادا دارند، گروهی به دنبال راه اقامت کاری در کانادا هستند، برخی نیز به دنبال تحصیل در کانادا میباشند تا به اقامت کشور کانادا دست پیدا کنند، تعداد زیادی هم راه پناهندگی در کانادا را جویا شده و سوال میپرسند که آیا میتوانند از راه پناهندگی در کانادا سریعتر به اقامت دائم برسند یا خیر؟ در ادامه انواع راه های مهاجرت و اخذ اقامت کانادا را نام برده و هر کدام را در بخش مربوطه تشریح نموده ایم. 

 

 درباره حکومت کانادا:

حکومت کانادا “دموکراتیک فدرال” است و توسط دو بخش حکومتی استانی و کشوری اداره می شود. مسئولیت ها و قدرت در بین دولت های استانی و دولت مرکزی (کشوری) تقسیم شده است درباره اقتصاد کانادا: کانادا یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می‌شود و اقتصاد آن از تنوع و گوناگونی فراوانی برخوردار است. کانادا در بین ۱۰ کشور اول تولید کننده دنیا قرار می گیرد. بیشترین شرکت های تولیدی کانادا در ۲ استان کبک و انتاریو قرار دارند. از تولیدات کشور کانادا می تواند به مواد غذایی، چوب، کاغذ، تولیدات فلزی، صنایع شیمیایی و نفت اشاره کرد



درباره سیستم آموزشی در کانادا :

مسئولیت نظارت و اداره سیستم‌های آموزشی در کانادا بر عهده دولت‌های ایالتی است و به همین دلیل سیستم آموزشی از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت است. معمولا سیستم آموزشی به آموزش ابتدایی، متوسطه (دبیرستان‌ها)، و آموزش عالی (دانشگاه‌ ها و کالج‌ ها) تقسیم می‌شود آموزش درکانادا تا سن ۱۶ سال اجباری است (به استثناء ایالت‌های انتاریو و نیوبرانزویک که در آنها آموزش تا ۱۸ سالگی اجباری است) و دانش آموزان تا سطح ۱۲ درمدارس ابتدایی و متوسطه آموزش می‌بینند. مدارس خصوصی و عمومی در سراسر کشور وجود دارند و اکثر مدارس ابتدایی و دبیرستان‌ها “عمومی” و به عبارتی رایگان هستند. سال تحصیلی مدارس معمولا از اواخر ماه آگوست یا اوایل سپتامبر آغاز و تا اواخر یا نیمه ژوئن ادامه دارد. اغلب ایالت‌ها و نواحی برنامه پیش دبستانی برای آماده کردن دانش‌آموزان کلاس اول دبستان تدارک دیده‌اند. تحصیلات ابتدایی از سطح ۱ تا سطح ۶ یا ۸ را شامل می‌شود و دانش‌آموزان تحصیلات خود را تا سطح ۱۲ در دبیرستان ادامه می‌دهند. ساکنین کانادا پس از دریافت دیپلم دبیرستان می‌توانند در دانشگاه‌ ها و یا کالج‌ های کانادا ادامه تحصیل دهند که البته ادامه تحصیل در این مراکز رایگان نبوده و دانش‌آموز بایستی شهریه مربوط به دانشگاه یا کالج مورد نظر را بپردازد. با این حال دولت بیش از نیمی از هزینه تحصیلات دانشگاهی را پرداخت می کند. سال تحصیلی دانشگاهی به طور معمول از اواخر آگوست یا اوایل سپتامبر آغاز و تا پایان ماه آوریل ادامه می‌یابد.

 

درباره ی بهداشت و درمان در کانادا :

کانادا دارای یک سیستم یکپارچه بهداشت و درمان می باشد که امکانات مساوی ای را در اختیار شهروندان خود قرار می دهد. کلیه ی هزینه های در مانی (به غیر از دارو) در کشور کانادا رایگان می باشد.



درباره ی فرهنگ کانادا:

با داشتن فقط ۳۳ میلیون جمعیت کانادا یکی از کم جمعیت ترین کشور های دنیا در مقایسه با وسعت آن می باشد . در این کشور بیش از ۲۰۰ فرهنگ مختلف وجود دارد. با توجه به فرهنگ های مختلف در این کشور کانادا یکی از بهترین منطقه های دنیا برای مهاجرین طلقی می شود. نزدیک به نیمی از جمعیت کشور کانادا از کشورهایی به غیر از انگلیس و فرانسه می آیند.

مهاجرت به کانادا:

کانادا سالانه با بیش از ۳۰۰٫۰۰۰ مهاجر جدید یکی از مهاجر پذیر ترین کشورهای دنیا می باشد. روش های بسیاری برای مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت دائم این کشور وجود دارد. شما می توانید با مراجعه به بخش «روش های مهاجرت به کانادا» به این اطلاعات دسترسی پیدا نمایید.


شهروندی کانادا:

کسانی که با ویزای اقامت دائم کانادا به این کشور مهاجرت نموده‌ و کارت اقامت دائم (PR Card) دریافت کرده‌اند برای اینکه بتوانند کارت اقامت دائم خود را، که پنج سال اعتبار دارد، تمدید کنند باید طی پنج سال حداقل به مدت دو سال در کانادا سکونت و حضور فیزیکی داشته باشند. یک مقیم دائم کانادا در صورتی که واجد شرایط باشد می‌تواند برای کسب شهروندی کانادا (Citizenship) نیز اقدام کند. البته کسب تابعیت کانادا براى مهاجران این کشور اجبارى نیست و تا زمانى که بخواهند مى‏توانند به صورت مهاجر در این کشور زندگى کنند مشروط به اینکه وضعیت اقامت قانونى خود را در کانادا حفظ و قوانین کانادا را رعایت نمایند.

یک مقیم دائم برای آنکه بتواند شهروند کانادا شود و درخواست تابعیت کانادایی بدهد باید واجد شرایط خاصی به شرح زیر باشد:

سن متقاضی شهروندی یا اصطلاحا سیتی‌ زنی کانادا نباید کمتر از ۱۸ سال باشد و باید حداقل سه سال (۱۰۹۵ روز) حضور فیزیکی خود در کانادا طی چهار سال قبل از زمان ارائه درخواست را به اثبات برساند. والدین می‌توانند برای فرزندان یا فرزندخواندگان زیر ۱۸ سال خود جهت کسب شهروندی اقدام کنند. فرزندان زیر ۱۸ سال باید مقیم دائم کانادا باشند ولی مانند والدین خود الزامی برای حضور فیزیکی حداقل ۳ ساله در کانادا ندارند. متقاضی شهروندی علاوه بر شرایط فوق باید آزمون یا مصاحبه‌ مخصوص اخذ شهروندی را نیز پشت سر بگذارد. کودکان زیر ۱۸ سال و بزرگسالان بالاى ۵۴ سال نیازى به شرکت در آزمون ندارند و از دادن امتحان معاف هستند. در آزمون یا مصاحبه شهروندی سؤالاتی در زمینه تاریخ ، جغرافیا، حقوق و وظایف شهروندی، سیستم حکومتی کانادا و انتخابات سراسری در این کشور پرسیده می‌شود و از این طریق دانش عموم متقاضی در مورد کانادا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سوالات به زبان انگلیسی یا فرانسه است و طبیعتا آشنایی با یکی از این زبان‌ها در حدی که بتوان سؤالات را درک نموده و به آنها پاسخ داد برای قبولی در آزمون لازم است.